Vegan Amandelkoekjes
Genieten van de geur van verse koekjes met dit recept
15 min. + 30 min. oventijd
Deze vegan amandelkoekjes moet je een keer geprobeerd hebben! Naast dat de koekjes vegan zijn, zijn ze ook gluten- en lactosevrij. Deze koekjes zijn dus voor ieder wat wils! Probeer snel zelf eens deze heerlijke koekjes die je binnen een handomdraai op tafel zet.
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten baktijd
- Keukenbenodigdheden: spatel, mengkom, bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
- Weeg alle ingrediënten af en voeg deze bij elkaar.
- Zorg dat het samenkomt tot een deeg. Hiervoor kun je gebruik maken van een spatel of je handen. Kneed het deeg tot dit samen komt. Is het nog wat droog, dan kun je een theelepel plantaardige melk toevoegen. Je hoeft het deeg niet veel te kneden. Enkel het samen laten komen zodat het niet uit elkaar valt.
- Beleg een bakplaat met bakpapier en vorm van het deeg balletjes. Uit dit beslag haal je ongeveer tien tot twaalf koekjes.
- Balletjes kun je met je hand vormen of gebruik maken van een ijsschep. Zo krijg je even grote koeken.
- Plaats de vegan amandelkoekjes op de bakplaat. Druk de balletjes licht aan en spreid deze van elkaar. Zo hebben ze de ruimte om eventueel wat uit te zetten tijdens het bakken.
- Bak de koekjes op 170 graden voor ongeveer 30 tot 40 minuten. Goud bruin zijn de koekjes gaar.
- Haal de koekjes uit de oven en laat deze volledig afkoelen. Enjoy!
Opmerkingen (0)