Turkse simit
Met dit simpele recept heb jij binnen een handomdraai simit klaargemaakt. Lekker als ontbijt of tussendoortje!
20 min. + 20 min. oventijd
Geen idee wat simit is? Het is een ringvormig broodje, dat voor het bakken door sesamzaad wordt gehaald. Het broodje heeft iets weg van een bagel en wordt vaak gegeten als tussendoortje of ontbijt. Je kunt simit ook terugvinden bij de Turkse bakker, maar zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst!
- Aantal porties: 6
- Bereidingstijd: 20 min. + 20-25 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: oven, mengkom, mixer met deeghaken, ondiep bord
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Voeg de gist, suiker en water toe aan een kom en laat dit even een minuutje of 10 rusten.
- Verdun nu de 3 el stroop met water, tot je een dun sapje hebt
- Voeg vervolgens op volgorde de overige ingrediënten toe aan het gistmengsel en kneed dit tot je een mooie bol deeg krijgt
- Laat het deeg een kwartier rusten en geef daarna vorm (zie afbeelding)
- Strooi de sesamzaadjes op een ondiep bord
- Haal het gevormde deeg door het stroopmengsel en dip daarna in de sesamzaadjes
- Doe de simit voor zo’n 25 minuten in de oven, tot deze goudbruin is
Opmerkingen (4)
Bedankt voor je berichtje.
We hebben het even voor je nagevraagd bij degene die dit recept heeft gemaakt. Zij zei het volgende: Ze gebruikt normale bloem, zelfrijzend bakmeel. Ze denkt ook dat het misschien niet is gelukt als u alle ingrediënten in een keer in de kom heeft gedaan. Het moet geleidelijk gaan, zo dat u een mooie stuctuur krijgt en dan kunt u gaan kneden. De vloeibare delen moeten beetje bij beetje toegevoegd worden.
Hopelijk heb ik u genoeg kunnen helpen, veel bakplezier!
Groetjes,
De Notenshop