Tulband naar Oma’s recept
Deze prachtige tulband gevuld met abrikozen en amandelspijs wil je toch gewoon op tafel hebben staan tijdens de feestdagen? Het recept maak je eenvoudig!
15 min. + 70 min. oventijd
Het is pas echt feest als er een tulband op tafel staat! Tenminste dat zei mijn oma altijd. Haar recept heb ik in een eigentijds jasje gegoten. Een heerlijke tulband met een vleugje vanille en gevuld met abrikozen en amandelspijs, man wat is dit lekker! Het recept maak je eenvoudig!
Glutenvrij te maken voor de liefhebbers!
Zelf kan ik niet tegen gluten, vandaar dat ik glutenvrij bloem heb gebruikt. Eet je niet glutenvrij? Dan kun je ook gewone bloem gebruiken.
- Bereidingstijd: 1,5 uur
- Aantal porties: 12 porties
- Keukenbenodigdheden: Tulbandvorm, mengkom, spatel en een bakje
Aan de slag!
- Laat de abrikozen een nacht wellen in sinaasappelsap.
- Verwarm de oven voor op 160 °C onder- en bovenwarmte. Vet de tulbandvorm in met boter, strooi wat bloem in de bakvorm en wieg heen en weer zodat het overal zit en klop het overige bloem uit de bakvorm.
- Doe de spijs, boter, suiker, het vanille-extract, de sinaasappelrasp en het zout in een kom en klop het geheel romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop deze luchtig door het beslag. Meng er vervolgens de bloem, het bakpoeder en het kaneelpoeder door. Meng de gewelde abrikozen met 2 eetlepels bloem en schep ze door het beslag. Schep het mengsel in de vorm en bak de tulband in 60-75 minuten gaar. Test of de tulband gaar is door in het midden een satéprikker te steken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de cake gaar.
- Laat de amandeltulband 5 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster. Laat de tulband helemaal afkoelen.
- Meng de poedersuiker met het sinaasappelsap tot een glad glazuur en sprenkel dit over de tulband.
Opmerkingen (0)