TROTSE TULBAND
20 min. + 40 min. oventijd
Zie je deze kerst kanjer schitteren? Een heerlijk baksel waarbij de smaken fantastisch samenkomen!
Aan de slag!
- Verwarm je oven voor op 170 graden. Vet de tulband van 20 a 22 cm doorsneede in en mix de eieren en het zoetmiddel ondertussen luchtig met een mixer.
- Doe de melen, de gesmolten kokosolie, de cranberries de noten en de rozijnen in een mengkom en meng dit met de yoghurt.
- Voeg hier de stukjes abrikoos aan toe en roer deze door het beslag evenals de fluwelen eiermassa. Roer het mengsel voorzichtig door elkaar. Voeg de bakingsoda toe samen met het citroensap. Het mengsel begint nu te bruisen, dat is goed. Spatel het beslag nog 1 keer door elkaar en schenk dit smakelijke goedje in de springvorm.
- Schuif deze luxe bolide voor zo'n 40 minuten de oven in totdat de Trots Tulband goudbruin kleurt.
- Laat de tulband buiten de oven afkoelen.
- Maak ondertussen de topping. Doe de roomkaas of ricotta in een mengkom. Roer hier het zoetmiddel en de sinaasappelsap doorheen. Drapeer dit mengsel over de afgekoelde tulband en garneer deze eventueel nog met wat pistachenoten en cranberries.
- Geniet met volle teugen!
Opmerkingen (0)