Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Tortilla's

5
(4)
Als je ze eenmaal zelf hebt gemaakt wil je nooit meer anders! Het is helemaal niet moeilijk om zelf tortilla’s te maken. Je hebt er maar een handvol ingrediënten en een beetje geduld voor nodig. Krokante of juist zachte taco’s, burrito’s, fajitas of enchiladas: met dit basisrecept voor tortilla’s maak je ze allemaal!
60 min. + 30 min. wachttijd
Tortilla's

En we kunnen het ons haast niet voorstellen, maar mocht je burrito’s over hebben, dan maak je daar de allerlekkerste zelfgemaakte tortilla chips van. Knip de burrito’s gewoon in puntjes en bak ze een paar minuten in een hete frituurpan, airfryer of oven. Bestrooi met zout of kruiden naar smaak en serveer met een lekkere salsa of guacamole. Buen provecho!

  • Aantal porties: 10 stuks
  • Bereidingstijd: 60 min. + 30 min.
  • Keukenbenodigdheden: bakpapier, vershoudfolie of schone theedoek, deegroller of tortillapers, zware koekenpan

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar. Meng de olie met het warme water en zout door elkaar.
Ingrediënten

2. Zeef bakpoeder en bloem door elkaar. Voeg het warme water met olie en zout toe en kneed in een paar minuten door tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een beetje water of bloem toe als het deeg te nat of te droog is.

Deeg

3. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties voor grote tortilla’s, in 12 porties voor medium tortilla’s of in 16 porties voor kleine tortilla’s. Maak van elk stuk deeg een bolletje en zet dit op spanning door je hand er als een “kooitje” overheen te zetten en ronddraaiende bewegingen over het werkblad te maken.

Deeg balletjes

4. Dek de deegbolletjes losjes af met vershoudfolie of een schone theedoek en laat minimaal 30 minuten rusten.

Deegbolletjes

5. Wentel een deegbolletje door wat bloem. Schud overtollig bloem af en rol het deeg in alle richtingen uit tot een dunne, ronde lap. Dit gaat het beste wanneer je zonder enige druk vanuit het midden naar boven en beneden rolt. Draai de lap een kwartslag en herhaal dit een paar keer. Rol niet helemaal over de randen van het deeg voor mooie ronde tortilla’s. Als het deeg te plakkerig is kun je het tussen twee vellen bakpapier uitrollen of wat meer bloem gebruiken. Gebruik je een tortillapers, leg dan een klein deegbolletje tussen twee velletjes bakpapier of een opengeknipte Ziplock zak en sluit de tortillapers.

Uitgerold deeg

6. Verhit een gietijzeren pan of koekenpan met dikke bodem zonder boter of olie op middelhoog vuur. Rol steeds één tortilla tegelijk en bak deze meteen 60 seconden aan de ene kant en nog eens 30 tot 60 seconden aan de andere kant. Verhoog eventueel het vuur om de juiste temperatuur te vinden zodat de tortilla’s mooie vlekjes krijgen. Het is een goed teken als de tortilla’s tijdens het bakken opbollen. Gebruik in dat geval een spatel om ze weer plat te duwen zodat de tortilla gelijkmatig bakt. Verpak de tortilla’s na het bakken direct in een schone theedoek of tortillawarmer, anders worden ze krokant. Vul de tortilla’s met ingrediënten naar keuze en geniet van de allerlekkerste zelfgemaakte tortilla’s!

Tortilla

Maïstortilla's, tortilla chips en andere variaties

Dit basisrecept is voor tortilla’s van tarwebloem. Je kunt ook traditionele tortilla’s van genixtamaliseerd maismeel (masa harina, bijvoorbeeld van Maseca) maken. De smaak is heel typisch en een beetje nootachtig. Zeker de moeite waard om eens te proberen en vooral geschikt voor kleine tortilla’s.

Zelfgemaakte tortilla’s kun je op allerlei manieren verwerken in Mexicaanse of Tex-Mex gerechten. Een taco is eigenlijk niets meer of minder dan een kleine tortilla met vulling erop. Een krokante taco is gefrituurd. Een burrito is een grote opgerolde gevulde tortilla, meestal met vlees, groente en rijst erin. Enchilada’s zijn ook opgerolde gevulde tortilla’s (zonder rijst), die met tomatensaus en kaas eroverheen nog even in de oven gaan. Voor fajitas zet je de burrito’s en ingrediënten los op tafel. Voor quesadilla’s bak je twee burrito’s nog even in een koekenpan met kaas en eventuele extra vulling ertussen tot de kaas gesmolten is. Snij in punten en serveer als bijgerecht of hapje.

We kunnen het ons niet voorstellen, maar mocht je burrito’s over hebben dan maak je daar de lekkerste zelfgemaakte tortilla chips van. Knip de burrito gewoon met een schaar in puntjes en bak ze een paar minuten in een hete frituurpan, airfryer of oven. Laat de tortilla chips even uitlekken op keukenpapier, bestrooi met zout of BBQ kruiden naar smaak en serveer met een lekkere salsa of guacamole.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Lunch recepten, Tussendoortjes recepten en getagged met Tarwebloem, Bakpoeder, zout

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie