Koolhydraatarme stroopwafel tiramisu
Gewone tiramisu kennen wij allemaal wel, lange vingers gedoopt in koffie met een lekker romige vulling van mascarpone. De stappen worden dan herhaalt met nog een laag lange vingers ertussen en tot slot een laag cacao poeder. Om er eens een andere variant van te maken, heb je met dit recept 2 mogelijkheden.
Een mogelijkheid is om er een koolhydraatarme versie van te maken met zelf gemaakte kniepertjes / stroopwafels of je kunt de kant en klare stroopwafel stukjes bestellen bij de Notenshop en de suikers laag houden door de mascarpone vulling met erythritol te maken ipv echte suikers. Kortom, twee heerlijke opties!
- Aantal porties: 8 à 10
- Bereidingstijd: 30 min. + 15 min.
- Keukenbenodigdheden: mengkom, mixer, kniepertjesapparaat, weegschaal, spatel, ovenschaal 20 cm rond of 6 glaasjes
Bereidingswijze
- Maak eerst de stroopwafels door alle ingrediënten toe te voegen aan een mengkom. Kneed dit met je handen tot een egale bal. Verwarm de Kniepertjes pan en maak de stroopwafels. Verkruimel deze of snij in kleine stukken.
- Zet een kop espresso en laat deze afkoelen.
- Klop vervolgens de ingrediënten voor de tiramisu vulling stijf en romig op.
- Doe de espresso in een schaaltje en schep de stroopwafelkruimels er doorheen. Ga nu je tiramisu opbouwen.
- Doe wat stroopwafels op de bodem, kleine swirl syrup caramel, wat tiramisu vulling. Daarop weer wat stroopwafelkruimels en herhaal zo de stappen 2 keer. Eindig met een laagje tiramisu vulling.
- Verdeel bovenop nog wat stroopwafelkruimels en een swirl van syrup caramel. Zet vervolgens minimaal 6u in de koelkast.
Tip: maak de tiramisu een dag van tevoren voor een extra stevige tiramisu en verdeel het gerecht in kleine glaasjes, zodat je voor iedereen een eigen portie kunt serveren!
Opmerkingen (0)