Stamppot Chinese kool
45 min
- Aantal portie: 6
- Bereidingstijd: 30 min.
- Keukenbenodigsheden: Dunschiller, pan, knoflookpers, wokpan, vork, pureestamper
Bereidingswijze
- Snij de aardappels met schil en al in grove stukken en kook ze vervolgens in water met zout in circa 20 minuten gaar.
- Snij de ui in halve ringen en pers of snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een wokpan. Bak hierin de ui en knoflook totdat ze mooi bruin karamel van kleur zijn. Snij de paprika in stukjes en bak deze ook even mee.
- Schep de Chinese kool, de rozijnen en kerriepoeder erdoorheen en roerbak nog 5 minuten.
- Zodra je met een vork door de schil van de aardappel kunt prikken, is deze gaar.
- Giet het water af en schenk 200 ml. kokosmelk bij de aardappelen.
- Stamp het geheel fijn tot puree, schep het koolmengsel erbij en meng dit met de aardappelpuree.
De stamppot is klaar om geserveerd te worden. Strooi wat kokosrasp er overheen en smullen maar!
Opmerkingen (4)
De rozijnen en kerriepoeder hoeven er niet perse bij als je dat niet lekker vindt. Maar je moet het een beetje zelf uitproberen hoeveel je lekker zou vinden. De kerriepoeder heeft natuurlijk wel een overheersende smaak dus dan kan je het beste beetje bij beetje er in doen tot dat je het lekker vind. De rozijnen kan je ook voor kiezen hoeveel, het geeft natuurlijk een extra smaak aan de stampot.
Hopelijk hebben we een beetje kunnen helpen met het recept. Veel plezier met het maken er van!
Groetjes,
De Notenshop
Dit is zeker ook een lekkere variatie op de stamppot met chinese kool!
Groetjes,
De Notenshop