Spelt piadina met vegetarische mortadella en pistache
Italiaans flatbread met vegetarische mortadella en pistachenoten, dat is pas genieten! Met dit recept maak je binnen een handomdraai een heerlijke piadina.
15 min.
Grote kans dat je nog nooit van piadina gehoord hebt! Dit is een Italiaans dun flatbread die je kunt vullen met allemaal lekkere ingrediënten. Ik maakte ze met pesto, tomaat, veldsla, vegetarische mortadella, balsamico creme en extra pistache nootjes. Heerlijk als snelle lunch!
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: koekenpan
Bereidingswijze
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
- Snijd de tomaten in plakjes en hak de pistachenoten grof door.
- Verwarm een piadina in een droge pan voor 30 seconde aan beide kanten.
- Beleg de piadina 1 voor 1 als ze nog warm zijn, als ze afkoelen kun je ze niet meer dubbelvouwen. Smeer eerst een eetlepel pesto op 1 helft, verdeel daarover dan wat plakjes tomaat, vervolgens een handje sla, dan de plakjes mortadella en vervolgens de balsamico creme en wat gehakte pistachenoten. Vouw dubbel en maak daarna de andere piadina.
Opmerkingen (0)