Speculaas Muffins
Het is weer bijna Sinterklaas, dus tijd voor een Sinterklaas receptje! Speculaas Muffins. Super leuk om te serveren tijdens ” Het Heerlijk Avondje ”.
5 min. + 25 min. oventijd
Deze heerlijke speculaas muffins zijn dit keer gevuld met mini speculaas en on top een lekkere grote toef Speculaas crème. Deze wil je toch?! Gauw maken dus.
- Aantal personen: Voor 10 muffins.
- Bereidingstijd: +/- 45 minuten inclusief 20 à 25 min baktijd.
- Keukenbenodigdheden: Keukenmachine, houten lepel, cupcake cups, cupcake bakblik, spuitzak en spuitmondje.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden boven en onder.
- Meng eerst alle droge ingrediënten (havermeel, amandelmeel, zelfrijzend bakmeel, suiker en kruiden).
- Meng de eieren en de melk door bovenstaande en roer er als laatste de agavesiroop door.
- Roer nu de mini speculaas door het beslag met een houten lepel.
- Zet de cupcake cups in het cupcake bakblik en vul ze met het beslag.
- Zet 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de muffins goed afkoelen op een rek.
Topping
- Meng 100 gram Instant Cream met 75 gram water en mix 3 minuten.
- Voeg tijdens het mixen een klein beetje speculaas smaakpasta naar smaak toe.
- Spuit op elke muffin een mooie toef Crème en versier met wat mini speculaas en sprinkles.
Bewaar deze muffins in een goed afgesloten bak buiten de koelkast
Opmerkingen (2)
Op 180 graden boven en onder!
Groetjes, De Notenshop