Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Speculaas madeleines

0
(0)
Met dit recept maak je 15 overheerlijke speculaas madeleines. Geloof ons maar, je kunt dit recept gerust verdubbelen! Zó lekker zijn deze madeleines.
30 min. + 2 uur wachttijd
Speculaas madeleines

Je ziet ze vast wel eens, die leuke schelpvormige cakejes: madeleines! Als je in het bezit bent van een madeleinebakvorm dan zijn ze super makkelijk om zelf te maken. Speculaas kan natuurlijk niet ontbreken in de wintermaanden, daarom maakte ik een heerlijke variant met speculaaskruiden en een vleugje sinaasappel! Perfect met een lekker warm drankje bij de open haard. 

  • Aantal porties: 15
  • Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: madeleinebakvorm, spuitzak en keukenmachine of handmixer

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren in een keukenmachine of met een handmixer samen met de suiker, vanille extract en zout luchtig in 8-10 minuten op hoge stand.
  2. Smelt ondertussen de roomboter en laat wat afkoelen.
  3. Zeef het amandelmeel samen met het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden en spatel door het luchtige eimengsel.
  4. Rasp de schil van de sinaasappel en spatel dit samen met de gesmolten roomboter door het beslag.
  5. Giet het beslag in een spuitzak en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast. Een hele nacht kan ook! 
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Vet met een kwast de bakvorm in met een klein laagje roomboter. Strooi daar wat bloem overheen en klop de overtollige bloem uit de bakvorm zodat alle schelpjes met een heel dun laagje bloem zijn bedekt.
  8. Vul ieder vormpje door middel van de spuitzak voor 3/4 vol. De cakejes gaan nog rijzen in de oven dus doe ze zeker niet helemaal vol.
  9. Bak de madeleines in 8-10 minuten goudbruin. Hou de oven echt goed in de gaten! Iedere oven is anders. Tijdens het bakken zal een zogezegd ‘buikje’ op ieder cakeje ontstaan. Dit is echt kenmerkend voor madeleines! 
  10. Haal de madeleines na 5 minuten uit de vorm en laat verder afkoelen op een rek.
  11. Maal de speculaas fijn en smelt de chocolade au bain-marie.
  12. Haal 1 voor 1 de madeleines door de chocolade en bestrooi ze dan met de speculaaskruimels. 
  13. Laat de madeleines op bakpapier uitharden in de koelkast.

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
300 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Chocolade Druppels Melk
Chocolade Druppels Melk
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 5,95

Chocolade Druppels Melk
Chocolade Druppels Melk
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,95
 11,90/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
10,95
 10,95/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
94,95
 9,50/kg
Zelfrijzend Bakmeel
Zelfrijzend Bakmeel
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,50

Niet op voorraad
Zelfrijzend Bakmeel
Zelfrijzend Bakmeel
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,50
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
49,95
 2,00/kg