Spaghetti pomodoro
Er gaat maar weinig boven een goed pastagerecht. Als het op pasta aankomt is het vaak 'less is more'. Dat bewijst deze simpele, maar smaakvolle tomatensaus maar weer eens!
30 min.
Spaghetti pomodoro, ook wel spaghetti alla napoletano, is een pastagerecht dat wordt bereid met heel veel verse tomaten en basilicum. Niet gek, want pomodoro betekent 'tomaat' in het Italiaans. Deze pasta is bedoeld als een lichte pasta en is bijvoorbeeld geschikt als voorgerecht.
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 30 min.
- Keukenbenodigdheden: twee kookpannen
Bereidingswijze
- Zet voor de pasta een pan water met een klein beetje zout op en voeg de pasta toe zodra het water kookt.
- Hak de tomaten, ui en knoflook fijn in een hakmolen en breng dit aan de kook in een kookpan.
- Voeg vervolgens een eetlepel tomatenpuree toe aan het tomatenmengsel en verdun naar wens met een beetje water.
- Voeg alle kruiden (naar wens) toe aan de tomatensaus.
- Giet de spaghetti af en voeg toe aan de tomatensaus.
- Draai nestjes pasta op de borden en serveer met mini mozzarella, cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas.
Opmerkingen (0)