Sojaboontjes soep met zwarte rijstnoedels
Zin een snel én lekker gerecht? Met dit recept zet je binnen 30 minuten een heerlijke Oosterse soep op tafel.
10 min. + 20 min. kooktijd
Deze Oosterse soep heeft een prachtig kleurcontrast en de sojaboontjes maken hem lekker romig. De soep is daarnaast vegan en glutenvrij. Voeg eventueel nog tofu, paddenstoelen of kipstukjes aan de soep toe. Een echt feestje op jouw bord én om op te eten!
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. kooktijd
- Keukenbenodigdheden: staafmixer en soeppan
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd 1 1/3 courgette in plakjes.
- Fruit de ui met wat olie in een soeppan op laag vuur en voeg daar 1 tl miso pasta aan toe.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de courgette, sojaboontjes, het water en een half pakje kokosmelk toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Kook voor circa 20 minuten zodat de groenten zacht zijn.
- Bereid ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de rest van de courgette in plakjes en de bimi in grove stukken.
- Wok de bimi in een wok pan op hoog vuur voor 3 minuten. Voeg vervolgens de courgette toe en wok het geheel beetgaar.
- Pureer vervolgens de soep met een staafmixer fijn.
- Bereid de garnering voor door koriander fijn te snijden.
- Verdeel de noedels en de wok groenten over 4 soepkommen. Schep vervolgens de soep in de kommen. Schenk in elke kom een mooie swirl kokosmelk. Garneer met koriander en zwart sesamzaad.
Tip: Serveer met geroosterde zwarte sojaboontjes on the side.
Opmerkingen (0)