Soft baked cookies met pistachenoten
Super lekkere soft baked cookies met gevriesdroogde frambozen, witte chocolade en pistachenootjes.
20 min. + 15 min. oventijd
De cookies lijken heel erg ongebakken, de binnen kant blijft lekker fudgy, maar de buitenkant worden harder tijdens het afkoelen. Natuurlijk kun je de baktijd verlengen met een paar minuten, zodat de cookies wat brosser worden.
Je kunt de cookies zo’n 4-5 dagen bewaren in een luchtdichte bak. Of vries ze in. Bewaar ze maximaal 2 maanden in de vriezer.
En dan lekker genieten!
- Aantal porties: 12 cookies
- Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd + koeltijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, keukenmachine, vriezer, weegschaal, mengkom
Bereidingswijze
- Meng de bloem, maïzena, bakpoeder en zout met elkaar en zeef minimaal 2 keer zodat alles goed door elkaar is geroerd,
- Mix de boter samen met de 2 soorten suiker luchtig, doe dit ongeveer 5-6 minuten
- Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe wanneer dit goed is opgenomen voeg je de bloem toe.
- Roer het deeg nu met een spatel maar niet langer als dat nodig is. Wanneer het bloem goed gemend is, is je deeg klaar.
- Spatel er nu witte chocolade druppels, pistachenootjes en gevriesdroogde frambozen door het deeg
- Verdeel het deeg in 12 porties, en maar er ballen van.
- Leg de deegballen in de vriezer en wacht met bakken totdat ze bevroren zijn.
- Laat de oven voorverwarmen op 160 graden boven en onderwarmte
- Bak de cookies zo’n 12- 14 min. Afhankelijk van hoe soft baked je ze wilt hebben.
Opmerkingen (0)