Sodabrood met mature cheddar en lenteui
Een heel snel en makkelijk brood, waarbij je niet hoeft te wachten tot het deeg rijst. Het kan gewoon zo de oven in.
10 min. + 40 min. oventijd
Als het brood warm is, is de kaas nog een beetje gesmolten en dat is extra lekker! Je kan het ook besmeren met (gezouten) roomboter of er ham op doen, beide smakelijke opties!
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd:10 min. + 35-40 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Kom, bakplaat
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Doe de bloem, baksoda en zout in een kom en maak een kuiltje.
- Doe daar het ei en de kefir in en roer het met een vork tot het bij elkaar begint te komen.
- Doe de verkruimelde kaas en de lente-ui erbij en blijf roeren met een vork tot een deeg zich vormt. De deegbal blijft plakkerig en niet glad. Dit is goed anders is het deeg te veel gekneed.
- Leg de deegbol op een bakplaat bekleed met bakpapier en snijd er een kruis in, bijna helemaal tot de bodem.
- Bak het brood 35-40 min. tot het goudbruin is en hol klinkt als je op de onderkant tikt. Wees niet bang om het brood goed door te bakken.
- Laat ongeveer 10 minuutjes afkoelen en serveer het dan met roomboter en eventueel ander beleg.
Opmerkingen (0)