Vanaf ā‚¬35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Sneeuwballen

0
(0)
Deze kleine truffels zijn een traktatie voor liefhebbers van zoetigheid, een lekkere traktatie die makkelijk te maken is.
20 min. + 1,5 uur koelen
Sneeuwballen

Als je een zoetekauw bent en je hebt zin in iets lekkers, dan kun je deze sneeuwballen maken! De perfecte combo van romige witte chocolade en de smaak van kokos in kleine truffelvorm. Perfect voor elke gelegenheid waarbij je wilt genieten van een zoete en verfijnde delicatesse.

  • Aantal porties: 18-20
  • Bereidingstijd: 20 min + 1,5 uur koelkast
  • Keukenbenodigdheden: kommen, spatel, garde

Bereidingswijze

  1. Zet een blik kokosmelk in de koelkast zodat de room naar boven drijft, ongeveer een uur. Maak het blik open en schep 60 gram kokosroom in een kom.
  2. Doe er de witte chocolade bij en smelt in de magnetron, steeds 30 seconden per keer. Roer steeds tussendoor.
  3. Als alles gesmolten is, voeg je het zout en de vanille toe en roer je net zo lang tot je een egaal mengsel hebt. Doe dit eventueel met een garde. Als het mengsel niet wil samenkomen, of er drijft wat vet boven op de chocola, voeg dan steeds een paar druppels water toe tot je een egaal mengsel krijgt.
  4. Laat het 30 min opstijven in de koelkast.
  5. Pak met een lepeltje wat mengsel en doe een amandel in het midden als je dat wil. Probeer er een balvorm van te maken, dit is een beetje lastig gezien het mengsel vrij glad is.
  6. Rol de balvorm door de geraspte kokos en maak er nu een ronde bal van, je zult zien dat het nu een stuk makkelijker gaat. Rol de bal nogmaals in de kokos.
  7. Geniet van je zelfgemaakte sneeuwballen!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Zoete recepten en getagged met Kokosmelk, Vanille extract, geraspte kokos

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie