Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Sloffenbodem

0
(0)
Maak je een traditionele aardbeienslof of ga je misschien wel voor een advocaat of appel kaneel slof? De varianten zijn eindeloos maar de bodem is alwel altijd hetzelfde. Een heerlijk dikke koekbodem gevuld met amandel frangipane. Genieten!
10 min. + 1 uur koelen + 10 min. baktijd
Sloffenbodem

Maak je een traditionele aardbeienslof of ga je misschien wel voor een advocaat of appel kaneel slof? De varianten zijn eindeloos maar de bodem is alwel altijd hetzelfde. Een heerlijk dikke koekbodem gevuld met amandel frangipane. Genieten!

  • Aantal: 8-10 personen
  • Bereidingstijd: 10 min voorbereiding + 60 min kooktijd + 25 min baktijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, sloffenbodem bakvorm, spuitzak (optioneel), bakpapier, grote mengkom

Bereidingswijze

sloffenbodem

1. Klop je boter, suiker, zout en citroenrasp tot een geheel

sloffenbodem

2. Voeg je bloem en bakpoeder toe en kneed tot er een bal vormt. Laat dit deeg minimaal een uur in de koelkast rusten.

sloffenbodem

3. Doe alle ingrediënten voor de amandel vulling behalve een ei in een kom en mix tot dit een geheel is en er geen klonten boter meer zichtbaar zijn. Voeg daarna het ei toe en mix tot een geheel, bewaar in een spuitzak in de koelkast.

4. Rol je deeg uit tot een plak van ongeveer 2 cm dik en snijdt je sloffenvorm uit het deeg. Leg je plak deeg in een met bakpapier bekleedde vorm. Als je deeg breekt, plak het dan in stukken in je vorm en hecht de stukken aan elkaar door je deeg in elkaar te drukken.

5. Spuit nu je amandelvulling in het midden, laat hierbij 1-2 cm aan de randen vrij zodat het deeg goed kan rijzen in de oven.

sloffenbodem

6. Bak je sloffenbodem op 180°C voor zo'n 15-20 minuten goudbruin. Afhangend van de grootte van je vorm en kwaliteit van je oven kan de baktijd verschillen. Voor dit recept hebben wij een vorm van 31 cm gebruikt.

sloffenbodem

7. Top je afgekoelde slof met je favoriete topping. Vaak bestaat de topping uit een laag banketbakkersroom, een laag slagroom en daarop vers fruit.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, Bakpoeder

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie