Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Slagroomtaart

0
(0)
Een handig stap-voor-stap recept waarmee zelfs de onervaren bakkers onder ons de mooiste slagroomtaart op tafel kunnen zetten.
20 min. + 30 min. baktijd
Slagroomtaart

De klassieke slagroomtaart, onmisbaar bij de gemiddelde nederlandse verjaardag en voor een goede reden! Een ultra zachte cake, gevuld met romige slagroom en zoete jam. Een traktatie voor elke gelegenheid.

  • Aantal porties: 10
  • Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, ronde springvorm, mixer of garde, spuitzak, ovenplaat en mengkommen

Bereidingswijze

1. Bak je biscuit zoals beschreven in het basisrecept biscuit

slagroomtaart recept

2. Breng de 50gr suiker + 50gr water aan de kook en laat dit volledig afkoelen, dit is je suikerwater. Zet apart tot wanneer we dit nodig hebben.

slagroomtaart recept

3. Plaats de amandelschaafsel op een bakplaat en rooster in de oven voor zo’n 8 minuten op 180c. Houdt ze goed in de gaten, gezien ze snel kunnen verbranden.

slagroomtaart recept

4. Klop de slagroom, vanille, klopfix & suiker stijf. Let er op dat je niet te lang door klopt, anders gaat de room schiften. Stop je slagroom in een spuitzak.

slagroomtaart recept

5. Snijdt het biscuit in 3 gelijke lagen. Gebruik hiervoor eventueel een taart ‘levener’.

6. Gebruik de bovenste laag als onderkant, bewaar de onderste laag voor later op de bovenkant.

7. Bestrijk de cakelaag met suikerwater.

slagroomtaart recept

8. Spuit een rand van slagroom op de cake en verdeel de helft van de jam in het midden.

slagroomtaart recept

9. Spuit daarna meer slagroom op de jam tot je een gelijkmatige laag hebt.

10. Leg dan de middelste laag er bovenop en herhaal de stappen nogmaals.

slagroomtaart recept

11. Leg op het einde de onderste laag cake er met de gebakken kant bovenop, zodat je een gladde en gelijke bovenkant hebt.

slagroomtaart recept

12. Bestrijk de gehele cake met slagroom.

slagroomtaart recept

13. Bestrijk de gehele cake met slagroom.

slagroomtaart recept

14. Druk de amandel tegen de zijkanten aan totdat de zijkanten volledig bedekt zijn. Spuit rondjes bovenop, rondom de cake en decoreer dit met de vruchten. Bewaar daarna de cake in de koelkast tot je hem gaat serveren

slagroomtaart recept
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Taart recepten en getagged met amandelschaafsel, vanille aroma

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelschaafsel
Amandelschaafsel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,95

Amandelschaafsel
Amandelschaafsel
300 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,95
 13,17/kg
500 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 5,50 Regular Price 5,95
 11,00/kg
600 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,95
 11,58/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
115,95
 9,28/kg
Zero jam aardbei
Zero Jam Aardbei (235 gram)
De Notenshop
Waardering:
90% of 100
2,99
Niet op voorraad
Zero jam framboos
Zero Jam Framboos (235 gram)
De Notenshop
Waardering:
100% of 100
3,50
Niet op voorraad