Sinterklaas Torta Caprese
Een Torta Caprese (chocolade amandeltaart) met een twist, namelijk een twist en dan met sinterklaas in gedachte.
Witte chocolade, amandel, speculaaskruiden en mandarijntjes. Bij die dingen denk ik zelf toch wel aan sinterklaas. Heerlijk smeuïg en gewoon lekker. Weer eens wat anders, en ook nog eens glutenvrij voor de liefhebbers.
- Aantal personen: 12-16
- Bereidingswijze: 20 min + 40-50 min baktijd
- Keukenbenodigdheden: Oven, weegschaal, 2x mengkom, au bain-marie schaaltje + pannetje, ronde bakvorm met een diameter van 22 cm, handmixer.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onderwarmte.
- Smelt de chocolade samen met de roomboter au bain-marie.
- Mix de eidooiers samen met de witte basterdsuiker, amandelmeel, zout, bakpoeder, speculaaskruiden, sap van 1 mandarijn en de roomboter met de witte chocolade.
- Mix de eiwitten vervolgens stijl met een handmixer. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
- Schep deze vervolgens voorzichtig onder je witte chocolade beslag.
- Snijd met een mes langs de schil van de mandarijnen langs de witte rand af. Snijd elke mandarijn in 3 plakjes.
- Bedek de onderkant van je bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten lichtjes in met wat boter.
- Verdeel op de bodem de plakken mandarijn en bestrooi eventueel wat amandelstiften erlangs.
- Schep nu je beslag op de mandarijnplakken.
- Bak de chocolade taart midden in de oven voor 40 minuten.
- Na de 40 minuten check met je satéprikker of deze er droog uitkomt zo niet verleng de baktijd dan elke keer met 5 minuten.
- Laat vervolgens afkoelen, leg een bord of schaal bovenop bakvorm, draai om. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Opmerkingen (0)