Sinterklaas slof
Met sloffen bodems kun je eindeloos variëren, en zijn ze ideaal voor de speciale gelegenheden, en iedereen lust het eigenlijk wel.
20 min. + 15 min. baktijd + 3 uur wachttijd
In dit deeg is er speculaas kruiden toegevoegd voor een extra sinterklaas touch. En hoe handig zijn ze in dit kleine formaat, voor ieder 1!
- Aantal porties: 8 stuks
- Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd + 3 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: oven, Weegschaal, Deegkom, Au bain-marie schaaltje, Bakplaat + bakpapier, Spuitzak of een ander stevige zakje, mini sloffen ringen of gebruik 1 grote en deegroller
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten voor het sloffendeeg tot een mooi samenhangend deeg.
- Verpak het in een stukje huishoudfolie en leg minimaal een uur in de koelkast om te rusten.
- Meng alle ingrediënten met elkaar voor de spijs. Ik heb het een hakmolentje gedaan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onderwarmte.
- Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een dikte van 7 à 8 millimeter.
- Druk de ingevette sloffen ringen in het deeg, kan zijn dat dit niet meteen lukt met alle 8 de sloffen ringen. Haal het overige deeg weg, leg de sloffen ringen op een bakplaat bekleed met bakpapier en herhaal stap 5 met het overige deeg.
- Stort de spijs in een spuitzak of een andere stevige zak. En spuit een streep over de sloffen. Zorg ervoor dat de buitenkantjes vrij blijven van spijs.
- Bak de sloffen in de oven voor ongeveer 15 minuten (wanneer je voor een grote sloffen ring gaat bak de sloffen dan zo’n 25 minuten).
- Verwijder de sloffen ringen direct na het bakken en laat vervolgens verder afkoelen.
- Meng voor de room toefjes het roompoeder samen met het water en het citroensap zo’n 3 à 4 minuten met een garde. Smelt vervolgens de chocolade (in de magnetron of au bain-marie) en roer deze onder het roommengsel.
- Stort dit mengsel ook in een spuitzak met (eventueel) een kartelmondje.
- Wanneer de sloffen zijn afgekoeld spuit je toefjes op de slofjes.
- En finish je ze met een sinterklaas chocolaatje.
Smakelijk en een fijne sinterklaas!
Opmerkingen (0)