Sint Chocolade Plak
Gezellig samen thuis voor Sinterklaasavond een heerlijke chocoladereep maken? Nou dat kan met dit makkelijke receptje!
45 min
Je kan het zo gek en lekker maken als je zelf wilt. Gebruik je favoriete chocolade en je favoriete snoepgoed en smullen maar. Ook leuk om als cadeautje te geven.
- Aantal porties: Voor 2 chocolade plakken.
- Bereidingstijd: 45 minuten.
- Keukenbenodigdheden: Steelpannetje, houten lepel, smeltpan au bain marie en een hartjes chocoladereep vorm.
Bereidingswijze
- Smelt 100 gram chocolade (per smaak/reep apart) au bain Marie (Heb je geen smeltpan? Dan kan je ook een rvs bakje in je steelpannetje zetten, zorg er wel voor dat de bodem het water niet raakt).
- Giet de chocolade in de vorm en zet in de koelkast om op te stijven zo'n 30 minuten.
- Zoek je snoepjes bij elkaar in leuke kleurtjes, smeer met een theelepel een beetje van de overgebleven gesmolten chocolade op de achterkant van de snoepjes en druk deze op de chocoladereep.
- Spuit wat toefjes Instant Cream tussen de snoepjes en versier eventueel met wat sprinkles.
- Zet weer terug in de koelkast om op te stijven, doe dit zo'n 10 minuten.
- Tip: Je kan deze repen een paar dagen bewaren in de koelkast.
Opmerkingen (0)