Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Semifreddo met amandelen en pistache

4
(1)
Semifreddo is een heerlijk Italiaans dessert wat letterlijk vertaald "half koud" betekent. Dit nagerecht is dan ook het beste te omschrijven als een bevroren mousse.
40 min. + 4 uur opstijftijd
Semifreddo met amandelen en pistache

Semifreddo is een Italiaans dessert. De naam betekent half koud. Het is ‘ijs’ waar een opgeklopt bestanddeel in zit. Het is dus eigenlijk een soort bevroren mousse. En je maakt het zonder ijsmachine. Dus iedereen kan dit maken!

Bij de semifreddo kan je variëren met het soort noten en fruit. Zelf houd ik van noten en karamel dus maakte een amandel en pistache semifreddo. Je kan ook chocolade toevoegen of gesmolten chocolade over de semifreddo gieten.

Maak de karamelsaus zelf of gebruik karameldessert saus. Onderaan vind je het recept voor karamelsaus.

  • Bereidingstijd: 40 minuten bereiden + 4 uur opstijftijd
  • Keukenbenodigdheden: Cakevorm, vershoudfolie

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit.
  3. Mix het eigeel met de bruine suiker en merg van het vanillestokje tot een crème achtige massa.
  4. Klop in een andere kom de slagroom stijf.
  5. Klop in een andere kom het eiwit met het snufje zou stijf.
  6. Spatel het eigeel mengsel door het slagroommengsel.
  7. Spatel de opgeklopte eiwitten door het slagroommengsel.
  8. Spatel de nootjes door het slagroommengsel.
  9. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
  10. Haal de semifreddo een kwartier voor opdienen uit de vriezer. Maak af met de toppings en karamelsaus.

Karamelsaus

  1. Doe de suiker en het water in een hoge steelpan.
  2. Verwarm het mengsel en laat koken.
  3. Het mengsel zal na een paar minuten bruin kleuren.
  4. Roer het mengsel zo nu dan om.
  5. Haal het pannetje even van het vuur als het lichtbruin is. Let op dat het mengsel niet te donker wordt!
  6. Voeg de room en boter toe en verwarm het geheel weer. De karamelsaus zal wat indikken.

Semifreddo-met-amandelen-en-pistache

Dit bericht is geplaatst in Dessert recepten, Zoete recepten, Glutenvrije recepten en getagged met Chocolade, Pistachenoten, Karamel

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie