Semi-gezonde brownie balletjes met witte chocolade
De naam zegt het al; semi-gezond. Je kunt deze heerlijke brownie balletjes zo gezond maken als je zelf wilt! De binnenkant is namelijk zonder geraffineerde suikers.
20 min. + 30 min. wachttijd
Wil je pure chocola aan de buitenkant of geen chocola, is dat natuurlijk ook een optie, want ze zijn al zo lekker van zichzelf! Maar ik kan je verzekeren, de combi met witte chocola is echt de moeite waard!
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. wachttijd
- Keukenbenodigdheden: Foodprocessor, magnetron of steelpannetje, hittebestendig bakje, bakpapier, bordje
Bereidingswijze
- Ontpit de dadels.
- Doe alle ingrediënten voor de balletjes in een foodprocessor en mix tot een plakkerig geheel, zonder stukjes
- Maak balletjes met je handen en leg op een bordje met bakpapier en zet voor minimaal een half uur in de koelkast, vriezer kan ook!
- Smelt ondertussen de chocola au bain-marie of in de magnetron. Smelt je in de magnetron, roer dan om de 30 seconden, zodat het niet aanbrandt.
- Dompel de balletjes 1 voor 1 door de witte chocolade en leg weer op het bakpapiertje.
- Zet weer in de koelkast tot de chocolade hard is!
Opmerkingen (0)