Scones sensatie!
Scones, deze Robuuste Rakkers zijn niet weg te denken bij een High Tea. Deze van oorsprong Schotse lekkernij wordt vaak gezien als ‘guilty pleasure’. Met de Scones Sensatie van ‘Oh My Pie!’ is dat niet langer nodig! Deze Kleurrijke Kanjers bruisen van voedzame ingrediënten en zijn daarmee dan ook cadeautjes om uit te delen! Het resultaat na een Schot bakavontuurtje eindigde in een succes! Een smeuïg, licht gezoet broodje met een zoetje en een zuurtje, gevuld met blauwe parels uit de natuur! Uiteraard gemaakt met de prachtige producten van De Notenshop voor een onweerstaanbaar resultaat!
Ben jij benieuwd naar het recept? Ga er dan snel mee aan de slag!
- Aantal porties: 7 kleine of 4 grote
- Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten baktijd
- Keukenbenodigdheden: bakpapier, bakplaat, mengkom
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius hetelucht. Bekleed de bakplaat met een bakpapiertje en vet deze zo nodig nog even in.
- Meng de mengsels samen met de xanthaangom, het bakpoeder, vanillepoeder en het snufje zout door elkaar.
- Voeg hier vervolgens het ei, de yoghurt, het rasp van de citroen en het zoetmiddel aan toe.
- Kneed het mengsel door elkaar totdat er een zacht deeg ontstaat.
- Vouw het deeg open en verspreid hier wat blauwe bessen in en vouw het deeg weer dicht. Herhaal deze handeling enkele malen totdat de bessen op zijn. Op deze manier verspreiden de blauwe smaakmakers zich perfect door het hele deeg!
- Maak bolletjes van het deeg, ze hoeven niet perfect te zijn. Ruw en niet perfect is in dit geval juist erg aantrekkelijk.
- Leg de scones op de bakplaat en smeer de bovenkanten in met wat (plantaardige) melk of wat eigeel zodat ze mooi gaan glimmen.
- Schuif de bakplaat in de oven voor zo’n 15 a 20 minuten totdat de kleine Kanjers goudbruin gekleurd zijn.
- Snijd de scones open en vul ze met wat zelfgemaakte jam en crème fraiche, de originele clotted cream of kokosyoghurt!
- Geniet ervan!
TIP! Je kan de scones ook prima invriezen zodat je er op elk gewenst moment van de dag van kan genieten!
Wil je ze de volgende dag eten? Doe ze dan van te voren nog even in de oven, dan worden ze weer lekker knapperig van buiten en smeuïg van binnen!
Opmerkingen (0)