Rudolph cookies
Voor dit recept gebruiken wij chocolade oreos als basis, maar je kunt hier ook jouw eigen favoriete koekjes voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke mini chocolade stroopwafels!
- Aantal porties: voor 12 personen
- Bereidingstijd: 20 min.
- Keukenbenodigdheden: Fornuis, hittebestendige kom, pannetje met water, kleine lepels
Bereidingswijze
- Zet alle ingrediënten klaar.
2. Smelt je 20 gram pure of melk & 20 gram witte chocolade au-bain marie.
3. Pak je koekjes en leg deze op een bakpapier.
4. Gebruik een klein lepeltje of een sate prikker om 2 stipjes gesmolten witte chocolade op elk koekje te zetten. Probeer ze op de plek te stippen waar jij wilt dat de ogen komen, maar laat aan de bovenkant genoeg ruimte over voor het gewei.
5. Nu de witte chocolade nog zacht is druk je per koekje 2 witte chocoladedruppels op de zachte chocolade. Zodra de chocolade hard wordt blijven de druppels kleven.
6. Pak een schone saté prikker of klein lepeltje en stip een kleine donkere stip in het midden van de witte chocolade druppels. Dit maakt de ogen af en geeft het koekje zijn karakter.
7. Neem nu een beetje witte of donkere chocolade en plaats een stip recht onder de ogen, hier komt de neus. Plak vervolgens de rode smartie op de chocolade.
8. Pak nu de pretzels en bedek aan de achterkant 1 hoek met gesmolten chocolade, plak de pretzels vervolgens zoals op de foto op de koekjes om de geweien op de koekjes te plaatsen.
9. Laat de gesmolten chocolade op de koekjes volledig uitharden voordat je ze oppakt, om te voorkomen dat er onderdelen afvallen. Is er wel iets afgevallen? Plak dan wat meer gesmolten chocolade op het koekje om het onderdeel steviger vastgeplakt te krijgen.
Opmerkingen (0)