Ruby chocolade koeken met kersen
NU zin in iets lekkers? Deze dikke American cookies met ruby chocolade druppels zijn snel klaar en super verrassend in combinatie met de zoete amarenen kersen op siroop.
15 min. + 15 min. oventijd
Varieer er gerust op los en probeer hetzelfde recept ook eens met gold chocolade druppels en zeezout of onze kleurrijke mini smarties!
- Aantal porties: Voor 10 koeken
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Oventijd: 15 minuten
- Keukenbenodigdheden: Mixer, zeef, spatel, bakpapier en een bakplaat.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200º C.
- Klop de boter met de suiker met een mixer in een kom tot het luchtig en duidelijk lichter van kleur is. Klop het ei en de cacao erdoor.
- Zeef de bloem met bakpoeder, baking soda en zout boven de kom en spatel dit door het beslag.
- Verdeel het deeg 10 porties van ongeveer 50-55 gram. Vul elk stuk met wat ruby chocolade druppels en stukjes kers en rol er een balletje van. Leg de balletjes met voldoende tussenruimte op twee bakplaten bekleed met bakpapier. Duw nog wat kersen en ruby chocolade druppels in de bovenkant en druk de balletjes iets plat.
- Bak de cookies ongeveer 15 minuten in het midden van de oven tot ze een beetje zijn uitgelopen en laat afkoelen (als je zo lang kunt wachten!).
Opmerkingen (0)