Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Rode linzendahl met veel groenten

0
(0)
60 min.
Rode linzendahl met veel groenten

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en dat betekend vaak goede voornemens. Gezonder eten is één van de meest voorkomende wensen. Meer groenten, minder snacken. Met dit recept is heel eenvoudig om dat lang vol te houden. Het zit niet alleen boordevol groenten en kruiden, maar het is ook nog eens heel voedzaam. Eet smakelijk!

  • Aantal porties: 4
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Keukenbenodigdheden: mes, snijplank, twee pannen, staafmixer, spatel

Bereidingswijze

  1. Verdeel in de pompoen in twee helften en lepel de zaden er uit. Snij de pompoen met schil en al in grove stukken en doe deze in een pan.
  2. Vul de pan met wat water (ongeveer 2 centimeter hoog) en breng de pompoen op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur zachter zodra het water borrelt en laat de pompoen garen totdat je met een vork door de schil heen kunt prikken.
  3. Giet de pompoen dan af en laat het in de pan even afkoelen.
  4. Snij de uien in halve ringen en verhit wat kokosolie in de pan. Fruit de uien op middelhoog vuur net zo lang totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
  5. Snij in de tussentijd de knoflook fijn, de paprika en tomaten in blokjes en de bleekselderij in fijne reepjes.
  6. Voeg de groenten toe aan de uien, zodra deze mooi gefruit zijn en bak ze, samen met wat peper, nog even mee.
  7. Pureer in de tussentijd de pompoen tot een gladde puree. Schep de puree in de pan met groenten.
  8. Voeg tot slot de linzen, de sumak en cayennepeper aan de groenten toe en overgiet dit met het water.
  9. Doe het deksel op de pan en laat de linzen in ongeveer 30 minuten garen (de linzen zijn dan helemaal uit elkaar gevallen, net als spliterwten). Vind je de dahl te dik, dan kun je er altijd nog een beetje water aan toevoegen.
  10. Breng eventueel tot slot nog op smaak met wat peper en zout en opscheppen maar!

Deze dahl is heerlijk met geroosterde cashewnoten, een salade en/of wat naanbrood ‘on the side’.

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Hoofdgerecht recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie