Red velvet cheesecake bites
Heerlijke red velvet cheesecake bites. Ideaal voor bij de borrel of om neer te zetten bij een feestje.
20 min. + 3 uur opstijftijd
- Aantal porties: 9 porties
- Bereidingstijd: 20 min. + 3 uur opstijftijd
- Keukenbenodigdheden: Bakvorm (18 x 18cm), bakpapier, foodprocessor, spatel
Bereidingswijze
- Bekleed een bakvorm van ongeveer 18 bij 18 cm met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor. Mix dit door elkaar totdat het een plakkerige bodem kan vormen.
- Schep het in de bakvorm en druk het plat met de bolle kant van een lepel of met de hand. Zorg dat het gelijk is verdeeld over de bodem.
- Snijd de twee vanillestokjes open in de lengte en schaar de vanille uit de stokjes. Doe dit in een (schone) foodprocessor.
- Voeg alle overige ingrediënten aan de vanille in de foodprocessor toe en mix het tot een geheel. Dit mag een behoorlijk tijdje worden gemixt, want het moet een romige massa worden zonder klontjes.
- Schenk de inmiddels roze massa over de bodem in de bakvorm. Strijk het glad met de bovenkant van een lepel.
- Zet de cheesecake voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat deze kan harden.
- Na minimaal 3 uur kun je de cheescake uit de koelkast halen en snijden in 9 stukken. Top de cheescake bites af met wat bietenpoeder of cacaopoeder.
Opmerkingen (1)
Het lijkt een mooi recept maar ik durf er niet aan te beginnen.