Pompoen strudels
In een woord genieten met dit heerlijke recept!
15 min. + 30 min. oventijd
Deze prachtige hartige strudel is niet alleen een lust voor het oog. Dit pareltje smaak ook nog eens heerlijk. Super gemakkelijk om te maken en ook nog eens vegetarisch. Dat wil je toch!
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Keukenbenodigdheden: koekenpan, mengkom, spatel, bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de linzen af en laat uitlekken. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd ook de salie fijn.
- Verhit 1 el olijfolie op middelhoog vuur en bak de komijn en kaneel ongeveer 1 minuut aan. Voeg de pompoenblokjes toe en bak ±4 minuten aan.
- Voeg vervolgens de knoflook, linzen, volkoren couscous en de fijngesneden salie toe aan de pompoen en bak 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
- Klop 2 eieren los. Verkruimel de witte kaas of geitenkaas en meng met het ei. Giet vervolgens bij het pompoenmengsel. Breng het geheel goed op smaak met peper en zout.
- Rol het bladerdeeg uit en halveer in de lengte. Snijd elke strook in de breedte in 4 gelijke stukken, zodat je 8 gelijke stukken krijgt. Leg de helft van de plakken op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg heen. Zorg ervoor dat je ongeveer 1 cm van de randen vrijhoudt. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei. Leg de rest van het bladerdeeg eroverheen en druk met een vork de randen dicht.
- Snijd de strudel aan de bovenkant voorzichtig in, in ongeveer 3 strepen. Bestrijk met het losgeklopte ei en bestrooi met de pompoenpitten. Bak de strudels ±30 minuten in de oven gaar en goudbruin.
Opmerkingen (0)