Pompoen bananenbrood
Tijdens de koude herfstperiode mag een smaakvol bananenbrood met pompoen natuurlijk niet ontbreken!
Het wordt weer kouder wat betekent dat de pompoen weer volop beschikbaar is! En dat komt goed uit, want ik ben er gek op! Je kan er een soep van maken, toevoegen aan de havermout of gewoon lekker roosteren in de oven. Vandaag combineer ik mijn favoriete groente met een van mijn favoriete tussendoortjes...Bananenbrood! Deze gouden combo is een regelrechte winnaar en moet je een keer geprobeerd hebben!
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200℃ hete lucht.
- Snijd de flespompoen door twee en verwijder de pitten. Vet hem in met 1 theelepel kokosolie en rooster dit voor ongeveer 25 minuten in de oven.
- Als de pompoen zacht is kun je hem uit de oven halen. Laat de twee stukken nog even afkoelen voordat je ze gaat uithollen. Zet de oven nu op 180 ℃.
- Ondertussen kun je het beslag gaan maken. Mix de volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden in een grote kom en laat het even staan.
- Als de pompoen is afgekoeld kun je de zachte binnenkant eruit lepelen. Doe deze puree in een blender en voeg hier de bananen, eieren, agavesiroop en kokosolie aan toe. Mix het totdat het een glad beslag is.
- Voeg nu dit beslag toe aan de droge ingrediënten en mix alles goed door elkaar tot het een geheel is.
- Bekleed de cakevorm met een stuk bakpapier en doe het beslag erin. Voeg als laatste een handje pompoenpitten toe. Verdeel deze over de bovenkant van de cake.
- Bak het pompoen – bananenbrood voor ongeveer 40 minuten totdat hij goudbruin en gaar is. Laat ‘m nog even afkoelen voordat je gaat snijden.
- Snijd de cake in plakken en… Aanvallen maar!
Een heerlijke gezonde traktatie speciaal voor de herfst!
Opmerkingen (2)
Bedankt voor je berichtje!
Wat een leuke variatie van het recept! Dadels zijn een lekkere toevoeging aan dit recept.
Groetjes, De Notenshop