Pittige pompoensoep met wortel
Opzoek naar een geschikt voorgerecht voor tijdens de feestdagen of gewoon zin in een lekkere herfstsoep? We've got you!
25 min.
Met deze lichte pittige pompoensoep met wortel omarm je de herfst! De soep zit boordevol groenten en is ontzettend smaakvol. Garneer de soep met pompoenpitten om 'm helemaal af te maken.
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 25 min.
- Keukenbenodigdheden: snijplank, mes, pan en koekenpan
Bereidingswijze
- Snijd de knoflook en rode ui fijn. Snijd de wortelen in stukken.
- Schenk wat olijfolie in een pan en fruit hier de knoflook en ui in.
- Bak de pompoen en wortelen 5 minuten mee in de pan.
- Voeg de groentebouillon, kokosmelk, kurkuma en chilivlokken toe aan de pan en breng het aan de kook. Kook het geheel 15 minuten.
- Bak de pompoenpitten kort in een droge koekenpan
- Pureer de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schenk de soep in soepkommen en garneer met een scheut kokosmelk, chilivlokken, pompoenpitten en bieslook.
Eet smakelijk!
Opmerkingen (1)