Pita met verse vijgen
Het vijgen seizoen is weer van start. Naast dat deze vruchten heerlijk zoet smaken zien ze er ook prachtig uit.
15 min.
In dit recept combineren we ze met yoghurt op een pita. Verras je gasten met dit simpele en prachtige gerecht wat je in 15 minuten op tafel hebt staan.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Keukenbenodigdheden: Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor. Bak vervolgens de pita’s in de oven zoals beschreven op de verpakking.
- Crush ondertussen het venkelzaad met een mes of in een vijzel fijn en snijd de munt in fijne reepjes. Meng dit met de griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de vijgen in kwarten.
- Als de pita’s klaar zijn bestrijk ze dan met de gekruide yoghurt. Leg hierboven op een handje rucola en daarna de vijgen partjes in het midden.
- Besprenkel de pita’s met olijfolie en bestrooi met de notenmix.
Opmerkingen (0)