Pistache tiramisu
Tiramisu is voor ons allemaal een bekend nagerecht, tegenwoordig worden er allerlei variaties gemaakt op deze klassieker.
30 min. + 4 uur wachttijd
Met dit recept laat ik je zien hoe je heel makkelijk een snelle variant maakt met pistache, zónder ei.
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 30 min. + minimaal 4 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: Schaal, (hand)mixer en keukenmachine
Bereidingswijze
- Rooster de pistachenoten in 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden, laat ondertussen afkoelen.
- Zet de espresso’s en laat dit ook afkoelen.
- Klop in een grote kom de slagroom samen met de vanillesuiker stijf.
- Mix daar dan de mascarpone en pistachepasta doorheen tot een gladde stevige massa. Mix niet langer dan nodig is.
- Mix de pistachenootjes kort in een keukenmachine totdat je een een fijnere structuur krijgt.
- Pak de schaal waar je de tiramisu in gaat maken erbij.
- Doop de lange vingers 1 voor 1 in de koffie aan 1 zijde en bedek de gehele bodem van de schaal hiermee.
- Schep dan de helft van het pistache-room mengsel op de koek bodem en verdeel egaal.
- Verdeel de helft van de gehakte pistachenoten over het roommengsel en bedek daarna met nog een laag koekjes die je ook in de koffie hebt gedoopt.
- Verdeel het laatste pistache-room mengsel over de koekjes en maak af met nog een laag van de gehakte pistachenoten.
- Zet de tiramisu voor minimaal 4 uur in de koelkast maar een hele nacht is beter, hoe langer hij staat hoe zachter de koekjes worden en hoe lekkerder hij wordt!
Opmerkingen (4)
Bedankt voor je berichtje! Ik snap de verwarring, we hebben er naar gekeken en in dit recept is gebruik gemaakt van pistache pasta. We hebben het aangepast in de blog.
Veel bakplezier!
Kan het zijn dat bij stap 4 pistachenoten moet staan, in plaats van pistachenoten? Het is anders nogal verwarrend, omdat je bij stap 5 de pistachenoten moet mixen.
Ik hoor het graag.
Met vriendelijke groet,
Marieke van Kampen
Bedankt voor je berichtje!
Bij stap 4 staat: Mix de mascarpone en de pistache pasta door het mengsel van stap 3.
Bij stap 5 staat: Mix de pistache nootjes kort in een keukenmachine totdat je een fijnere structuur krijgt.
Hopelijk heeft deze kleine uitleg het iets duidelijker gemaakt. Mocht je toch nog een vraag hebben, horen wij dit graag.
Veel bakplezier!