Pistache-Kokosmakronen
We kennen ongetwijfeld allemaal wel de klassieke kokosmakronen, maar je kunt eindeloos met smaken variëren om zo net even iets anders op tafel te zetten!
5 min. + 20 min. oventijd
Ik vind pistache echt geweldig en ik gebruik het heel erg vaak in de keuken, zo is het idee voor deze pistache-kokosmakronen ontstaan. Ik hoop dat jij er net zo van gaat genieten als dat ik heb gedaan!
- Aantal porties: 12 stuks
- Bereidingstijd: 7 minuten + 18 minuten oventijd
- Keukenbenodigdheden: oven, mengkom, koekenpan, bakplaat, bakpapier, steelpan en kom
Hoe maak je de kokosmakronen?
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Doe alle ingrediënten behalve de witte chocolade en extra pistachemeel in een grote kom en meng alles goed door elkaar
- Verwarm het mengsel een minuut of 5 op middelmatig vuur in een koekenpan zonder dat het mengsel begint te kleuren
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Maak 12 balletjes door middel van de ijsknijper en verspreid over de bakplaat, je hoeft niet al te veel ruimte tussen de kokosmakronen over te laten want ze behouden hun vorm in de oven!
- Bak in een minuut of 18 goudbruin in de oven (blijf goed opletten dat ze niet te snel kleuren, elke oven is anders)
- Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie
- Als de kokosmakronen uit de oven komen, laat ze dan eventjes afkoelen totdat de ergste warmte eraf is. Doop ze daarna in de witte chocolade en garneer met wat extra pistachemeel
Opmerkingen (1)
Alles gedaan zoals in recept, maar het mengsel was droog waardoor het niet bleef kleven en het dus niet met een ijsschep te vormen was :( dan maar serveerring gebruikt voor de vorm...
In de oven gedaan en na 12min in de oven zagen ze al donkerbruin en kleeft het gebakken mengsel niet aan elkaar en alles valt uit een :(
Zeer spijtig :(
Nog iemand deze ervaring?