Pistache-framboos yoghurt bars
Overheerlijke bars op basis van Agar Agar, een plantaardig alternatief voor gelatine.
15 min. + 1 uur opstijftijd
Als je mij ergens heel blij mee kunt maken zijn het wel pistachenoten! Vaak eet ik ze gewoon lekker los maar je kunt er natuurlijk nog véél meer mee. Zo maakte ik voor dit recept een bodem van pistache met een heerlijk frisse frambozen-yoghurt laag erop. Ze zijn super makkelijk te maken en een feestje om op tafel te zetten.
Ik ging voor het eerst aan de slag met Agar Agar, een plantaardig alternatief voor gelatine.
Sinds ik geen vlees en vis meer eet let ik ook op producten zoals dus bijvoorbeeld gelatine. Ik heb gemerkt dat Agar Agar echt super makkelijk in gebruik is en je hebt er maar een klein beetje voor nodig! In het recept hieronder vertel ik je hoe ik de Agar Agar heb verwerkt.
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 80 min.
- Keukenbenodigdheden: siliconen bakvorm, steelpannetje, staafmixer of blender, keukenmachine
Bereidingswijze
- Maal de pistachestukjes nog wat fijner in een keukenmachine, er mag best nog wat structuur in zitten
- Smelt de boter in een pannetje
- Meng de boter met de gemalen pistache
- Druk een laag van het pistache mengsel in elk vormpje stevig aan, zet zolang in de koelkast
- Verwarm de frambozen in een pannetje tot een jam-achtige structuur
- Pureer de frambozen glad met een staafmixer of blender
- Schenk de frambozen puree terug in het pannetje en voeg de agar agar toe, verwarm dit samen voor een minuut of 5
- Laat het frambozen mengsel een kwartier afkoelen
- Meng de frambozenpuree met de Griekse Yoghurt
- Schenk het yoghurt mengsel over de pistache bodempjes en zet in de koelkast om op te stijven!
- Smelt de Ruby chocolade
- Garneer met alle toppings
Opmerkingen (0)