Pindarotsjes
Heb je zin om iets lekkers te maken, maar niet om lang in de keuken te staan? Dan is dit het ideale recept. Pindarotsjes zijn niet moeilijk om te maken, lekker snel klaar en natuurlijk superlekker!
We beginnen bij de basis, pindarotsjes met melk of pure chocolade. Het tempereren van de chocolade zorgt voor pindarotsjes met een mooie glans en lekkere bite. Heb je deze techniek eenmaal in de vingers? Dan houdt niets je meer tegen om je creativiteit de vrije loop te laten en allerlei andere soorten rotsjes te bedenken. Van cookierotsjes tot mini marshmallows, niets is te gek.
- Aantal porties: 20 pindarotsjes
- Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. wachttijd
- Keukenbenodigdheden: magnetronbestendige kunststof kom, magnetron, spatel, lepels en bakpapier
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar. Leg een vel bakpapier klaar (bijvoorbeeld op een snijplank of bakplaat)
2. Tempereer de chocolade: Doe de chocoladedruppels in een magnetronbestendige kunststof kom. Verwarm 25 seconden op vol vermogen (1000 Watt) en roer de chocolade vervolgens goed door met een spatel (ook al lijkt het alsof de chocolade nog niet gesmolten is). Herhaal dit 2 tot 3 keer (roer tussendoor steeds goed door) tot de meeste chocolade gesmolten is en er alleen nog kleine klontjes zichtbaar zijn.
3. Verwarm de chocolade nu niet meer, maar blijf een paar minuten door elkaar spatelen tot alle chocolade gesmolten is. Voeg meteen daarna alle pinda’s toe aan de kom en schep ze door elkaar zodat alle pinda’s bedekt zijn met de gesmolten chocolade.
4. Gebruik twee lepels om hoopjes van de met chocolade bedekte pinda’s op het bakpapier te scheppen. Zet 20 minuten koel weg zodat de chocolade uit kan harden en geniet van je zelfgemaakte pindarotsjes.
Vegan pindarotsjes, cookierotsjes en andere variaties
Pindarotsjes worden standaard met melk of pure chocolade gemaakt, maar daar hoeft het natuurlijk niet bij te blijven. Experimenteer er gerust op los en probeer ook eens pindarotsjes met witte, ruby of gold chocolade. Nieuw in het assortiment zijn de lactosevrije chocoladedruppels, waardoor je met hetzelfde gemak veganistische pindarotsjes op tafel tovert.
In dit recept gebruiken we ongezouten pinda’s. Heb je per ongeluk gezouten pinda’s gekocht of niets anders in huis? Geen paniek! Met gezouten pinda’s worden de pindarotsjes ook heerlijk (of misschien zelfs wel lekkerder, als het ons vraagt…).
In plaats van pinda’s kun je ook allerlei andere soorten rotsjes maken. Onze favorieten zijn geroosterde cashewrotsjes, cookierotsjes (met schuddebuikjes en mini karamelblokjes), gepofte spelt, mini marshmallows en verse granaatappelpitjes met pure chocolade.
Opmerkingen (0)