PEREN PAREL!
Nu november z’n intrede heeft gemaakt, de appels en peren net geoogst en we verlangen naar de aromatische geur van speculaaskruiden, is het tijd om dit alles met elkaar te combineren in een bijzonder taartje. Met enige elegantie, passie en een goed gevoel voor bakken toverde ik deze Parel op tafel. Een smeuïg speculaastaartje met een aromatische twist, bedekt onder een deken van gebakken peertjes en amandelen. Enkel gemaakt met de prachtige producten van De Notenshop. Zonder deze goede kwaliteit aan ingrediënten zou dit natuurlijk nooit zo goed gelukt zijn!
Wat een feest om dit met jullie te mogen delen. Ben jij benieuwd naar het recept? Stroop de mouwen maar op en ga er snel mee aan de slag!
Aan de slag!
1). Verwarm de oven voor op 175 graden.
2). Meng de melen met het bakpoeder, een snuf zout en de specerijen in een kom.
3). Klop met een garde één voor één de eieren door het beslag.
4). Spatel nu de gesmolten kokosolie of roomboter samen met de kwark of soja yoghurt door het beslag.
5). Voeg tenslotte de dadels, de sinaasappel rasp en het sap toe. Proef even of het beslag op smaak is en voeg zo nodig nog wat sinaasappelsap of zoetmiddel toe naar wens. Jij bent de chef! Ieder heeft z’n eigen smaak!
6). Schenk het beslag in de springvorm.
7). Schil de peertjes, verwijder het klokhuis en snijd deze sappige smaakmakers in stukjes. 8). Verdeel nu de rest van het beslag tussen de peren.
9). Bak de speculaas perencake in zo’n 40 minuten af. De perencake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
10). Laat dit Pareltje afkoelen buiten de oven. Geniet ervan met volle teugen!
Opmerkingen (3)
Ik heb er nog wat extra kaneel bijgedaan. De cake is lekker smeurig door de rijpe peren.