Pecan meringue roll
Een dessert dat er heel indrukwekkend uitziet, maar makkelijk te maken is. Dat is deze meringue rol. Met een heerlijke combi van noten, chocola en caramel. Dat moet wel goed zijn!
20 min. + 35 min. baktijd
Een heerlijke combi van noten, chocolade en caramel. Dat moet wel goed zijn!
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 20 min. + 35 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Keukenmixer, spatel en bakplaat (37x25cm)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de eiwitten en het zout op middelhoge snelheid in de keukenmixer tot ze schuimig zijn. Voeg dan geleidelijk de suiker toe en laat de machine dan op de hoogste stand 5 min kloppen. De eiwitten zijn dan glanzend en stijf.
- Spatel daarna de fijngehakte pecannoten door de meringue
- Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier, gebruik een beetje van de meringue om het papier vast te zetten in de hoeken.
- Verspreid de meringue zo egaal mogelijk over de bakplaat en bak 12 min op 200°C.
- Zet de oven daarna op 160°C en bak nog eens 20 min tot de meringue stevig is als je hem aanraakt.
- Haal de meringue uit de oven en stort hem uit op een nieuw bakpapier met de bovenkant naar beneden. Haal het oude bakpapier er af en laat 10 min afkoelen.
- Smelt de pure chocolade en besprenkel de rol ermee. Verwarm de caramel tot deze vloeibaar is en giet een deel ervan (naar eigen inzicht) op de rol.
- Klop de slagroom bijna stijf en besmeer de rol ermee.
- Rol de rol van de korte kant op en zet hem op een serveerplank. Eventueel kun je de rol nog even op laten stijven in de koelkast zodat hij makkelijker te snijden is. Geniet van je creatie!
Opmerkingen (0)