Pecan kaneel boterkoekjes
Super lekkere boterkoekjes met pecannoten en kaneel!
20 min. + 3 uur opstijftijd
Krokante boterige koekjes met een vleugje kaneel en een knapperige suikerrand. De perfecte
versnapering voor bij de thee of leuk om cadeau te geven in de winterperiode.
- Aantal porties: 24 koekjes.
- Bereidingstijd: 10 minuten bereidingstijd + 10 minuten baktijd + 3 uur wachttijd.
- Keukenbenodigdheden: Oven en mixer of spatel.
Bereidingswijze
- Klopt de boter & suiker tot een lichte en luchtige crème, ongeveer 2 minuten.
- Voeg de pecan, bloem en zout toe en mix met een spatel. Dump het deeg op een bebloemde werkbank en kneed kort tot het samenkomt in een egale bal. Probeer het deeg niet te veel te mixen, aangezien de koekjes dan hun vorm niet goed zullen behouden.
- Vorm het deeg in een stam van 5-6cmø, wikkel in vershoudfolie en leg minstens 2 uur tot overnacht in de koelkast.
- Verwarm je oven voor op 180c
- In een aparte kom, mix je kaneel en suiker, leg je kaneelsuiker op een werkbank en rol je gekoelde koekjesdeeg tot de gehele stam bedekt is.
- Snijd de koekjes in plakken van 0.5cm dikte, besprenkel eventueel met meer kaneelsuiker. Leg deze kort (10 min) terug in de koelkast voor het afbakken.
- Bak je koekjes op 180c voor 8-10 minuten, of tot de randen bruin beginnen te worden. Haal je koekjes uit de oven en laat ze op de plaat 5 minuten afkoelen. Verplaats ze daarna naar een rek om volledig af te koelen.
- Genieten maar!
Liever een traditionele boterkoek maken? Bekijk het basisrecept voor boterkoek.
Opmerkingen (0)