Panettone
Carla maakte deze Panettone waarmee ze de foodchallenge van december met het thema 'Jingle all the way!' won. Bekijk hier haar winnende recept!
2 uur
Heerlijke Panettone dat vooral met de Kerst wordt gegeten, perfect bij het thema van de foodchallenge Jingle all the way!
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Keukenbenodigdheden: 2 mengkommen, mixer, muffinvormpjes en een oven
Bereidingswijze
- Meng de helft van de bloem met het gist. Meng daarna in een aparte kom de eieren, suiker, boter en melk.
- Voeg daarna de bloem met de gist toe en meng met een houten lepel gedurende 5 minuten (voor deze stap kan een mixer worden gebruikt).
- Laat het mengsel 15 minuten rusten op een warme plaats.
- Voeg de rest van de bloem toe en kneed het deeg 20 minuten (voor deze stap kan een mixer geschikt voor brood worden gebruikt).
- Laat het deeg 1 uur rusten op een warme plaats. Zet ondertussen de oven aan op 180 graden.
- Meng de noten, pinda's, amandelen en hazelnoten met 1 lepel bloem. Verpak het deeg en roer het notenmengsel erdoor.
- Verdeel het in 12 panettone-papiercups of muffinvormpjes.
- Bak 30 minuten af in de oven tot de bovenkant lichtbruin van kleur is.
- Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi met kaneel en gemalen suiker.
Opmerkingen (0)