Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Orzo uit de oven

5
(1)
Maak heerlijke orzo uit de oven!
20 min. + 25 min. oventijd
Orzo uit de oven

Met dit recept maak je heerlijke orzo uit de oven met een vulling van spinazie, champignons en Parmezaan.

  • Aantal porties: 1-2
  • Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Koekenpan, pan met deksel, ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Breng 180 ml water aan de kook voor de orzo.
  2. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  3. Verhit olijfolie in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook voor 2 minuten aan op laag vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee. Schenk het kokende water bij in de pan en voeg wat zout toe.
  4. Breng aan de kook met de deksel op de pan voor 10-12 minuten op laag vuur. Roer regelmatig en voeg extra water toe als het te droog wordt.
  5. Verhit olijfolie in een koekenpan en wok de champignons met de oregano kort op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak nog zo’n 3 minuten op middelhoog vuur.
  6. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de groenten en laat smelten, roer tussendoor. Voeg de orzo toe en schep om. Schep dit in de ovenschaal en strooi de rest van de Parmezaanse kaas, geraspte kaas en de eetlepels broodkruim erover.
  7. Schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo’n 20-25 minuten.
Orzo uit de oven
Dit bericht is geplaatst in: Hoofdgerecht recepten, Hartige bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie