Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Orzo mediterraanse stijl met kabeljauw

5
(1)
Een recept voor de allerlekkerste orzo? Deze mediterraanse orzo met kabeljauw is one-of-a-kind en zó ontzettend lekker.
30 min.
Orzo mediterraanse stijl met kabeljauw

Orzo is een van mijn favoriete granen voor een supersnelle maaltijd. Met orzo maak je makkelijk een voedzaam en snel eenpansgerecht. Dit recept is echter wat uitgebreider maar ideaal voor een warme zomeravond door de Mediterraanse smaken.

  • Aantal porties: 2
  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Keukenbenodigdheden: foodprocessor

Bereidingswijze

  1. Hydrateer de zongedroogde tomaten in gekookt water voor 10 minuten. En giet daarna het water weg.
  2. Los een half bouillonblokje op in 350 ml kokend water en doe dit samen met de orzo in een pan. Laat in 12 minuten gaarkoken. Roer af en toe om zodat de orzo niet aan de bodem vast kookt.
  3. Pel ondertussen de knoflook en hak in de foodprocessor fijn, voeg hier de helft van de olijven, de geweekte zongedroogde tomaten en gegrilde paprika aan toe en pulse tot een tapenade. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en zout en peper naar smaak.
  4. Hak de peterselie fijn en snijd de overige olijven door de helft. Halveer de citroen en snijd één helft in partjes.
  5. Is de orzo gaar, voeg dan het sap van een halve citroen toe en de helft van de fijngehakte peterselie en roer het geheel goed door elkaar
  6. Verwarm boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin kort 1 tl van de tapenade. Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en leg deze dan in de pan.
  7. Bak de kabeljauw 3-4 minuten aan een kant en draai dan om en bak nog ook 3- 4 minuten aan de andere kant. Voeg eventueel een scheutje warm water toe als de tapenade aan begint de bakken.
  8. Verdeel de orzo over 2 borden. Schep daarbovenop de tapenade en als laatste de kabeljauwfilet.
  9. Garneer met olijven, peterselie en een citroen partje
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met olijfolie, orzo

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie