Ontbijtreep met pindakaas en havermout
Geen tijd voor een uitgebreid ontbijt? Probeer dan eens dit super gemakkelijke en snelle receptje voor ontbijtrepen!
10 min.
Geen tijd voor een ontbijt? Een klein hongertje in de morgen? Dan is deze ontbijtreep met pindakaas en havermout de ideale oplossing. Makkelijk mee te nemen in de auto, op de trein of naar het werk.
Bovendien is zijn de repen in slechts 5 minuutjes klaar! Wel even geduld hebben, ze moeten nog even opstijven in de koelkast.
Hoe maak je de ontbijtrepen?
- Smelt de kokosolie
- Doe de havermout, pindakaas, de stukjes abrikozen, ahornsiroop en de kokosolie in een mengkom en meng alles goed door elkaar.
- Doe het mengsel in een siliconevorm om repen te maken, of neem een rechthoekige schaal.
- Druk het mengsel goed aan.
- Smelt de chocolade au bain-marie en giet over het mengsel.
- Laat minimum een half uurtje opstijven in de koelkast.
- Kies je voor een rechthoekige vorm, dan kan je daarna repen snijden.
Smakelijk!
Opmerkingen (7)
Het is eigenlijk mogelijk om allerlei soorten en maten te gebruiken, maar dan moet je even goed de hoeveelheden in de gaten houden. Voor deze hoeveelheid adviseren wij de maat van een rechthoekige schaal ongeveer 22,5 x 13 x 4,5 cm.
Hopelijk gaat het recept lukken, we zijn benieuwd!
Groetjes, De Notenshop
Manlief snoepte er pas vrijdags van en die baalde dat hij niet eerder had genomen.
Vandaag maar weer een nieuwe lading maken...
Wat leuk om te horen, genieten maar!
Groetjes, De Notenshop
Door de weeks heb ik weinig tijd en ik doe zondag altijd van alles maken voor aankomende week!