Ontbijtmuffins met amandelen
Ontbijten met muffins? Dat kan met deze muffins gewoon! Heerlijke voedzame muffins om de dag mee te beginnen.
10 min. + 20 min. oventijd
Glutenvrije ontbijtmuffins met amandelen om de dag goed mee te starten. Makkelijk te maken, vol voedzame ingrediënten en ideaal om te mealpreppen. Een ontbijtje waar je blij van wordt!
Deze muffins zijn gemaakt van sorghum meel en of havermeel waardoor ze een heerlijke smaak hebben. De banaan zorgt voor een zoete structuur en de amandelen voor een fijne bite. De amandelpasta die in de muffins verwerkt zit geeft ze nog net wat extra power!
Ik ben er gek op! Ga jij ze ook maken?
- Aantal porties: 6
- Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: muffinvormpjes, mixer, mes, snijplank en mengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en zet 6 muffinvormpjes klaar.
- Hak de amandelen grof.
- Meng alle ingrediënten, op de amandelen, baking soda en appelazijn, door elkaar tot een glad beslag. Schep hier vervolgens de amandelen doorheen.
- Los nu de baking soda op in de appelazijn totdat het begint met bruisen. Dit zorgt voor extra luchtige cakejes. Meng dit vervolgens door het beslag en verdeel het beslag over de 6 vormpjes.
- Bak de muffins in 20 minuten gaar.
Opmerkingen (2)