Notenbrood met zaden en pitten
Notenbrood is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens super gemakkelijk om te maken.
10 min. + 55 min. oventijd
Voor dit broodje ik gebruikte ik mijn favoriete notenmix, de Australian raw notenmix van De Notenshop. Het is een heerlijke notenmix van heerlijk bruine amandelen, walnoten, cashewnoten, gepelde pistachenoten en pecannoten. Echt een aanrader om in huis te hebben. In dit broodje komen de smaken van de noten en zaden super goed tot hun recht. De rozijnen geven een zoete twist en het vleugje zeezout haalt alle smaken op. Je kan er eventueel ook nog verse kruiden aan toevoegen. Dat is natuurlijk aan jou! Maak er een feest van en geniet!
- Aantal porties: 1 brood
- Bereidingstijd: 10 min. + 60 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, spatel, cakevorm 21 cm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
- Doe alle noten, pitten, zaden en rozijnen in een mengkom. Voeg het zout, olie en de eieren toe.
- Spatel alles goed door elkaar.
- Schenk het beslag in een cakeblik en schuif deze rakker de oven in voor een bruingskuurtje van zo’n 60 minuten.
- Laat het brood helemaal afkoelen buiten de oven. Snijd het brood aan en geniet!
Bewaartip! Je kan het brood prima bewaren voor zo ’n 3 a 5 dagen. Invriezen is ook een optie. Vries de plakken per stuk in en geniet!
Opmerkingen (0)