Notenbrood
Notenbrood is niet alleen lekker, maar ook nog eens gemakkelijk zelf te maken. Met dit gemakkelijke recept zet je binnen een handomdraai een parel op tafel!
10 min. + 45 min. oventijd
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 5 min. + 10 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Cakevorm, bakpapier, kom,
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
- Hak de noten grof.
- Roer de eieren met de kwark en de honing los.
- Meng het boekweitmeel, havermeel, bakpoeder en zout door het natte beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
- Schep 3/4 van de gehakte noten door het beslag en schep het beslag in de cakevorm.
- Verdeel de overige noten over het beslag en bak het brood in 40 a 45 minuten gaar.
- Laat afkoelen buiten de oven en laat grotendeels afkoelen voordat je het brood aansnijdt.
- Dit brood is goed in te vriezen en blijft 2 a 3 dagen lekker in een goed afgesloten trommel.
Opmerkingen (2)