Noten en vijgenbroodje
Zin in eens iets anders voor het ontbijt? Probeer dit recept dan eens en start je dag goed!
15 min. + 45 min. oventijd
Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen is een stevig Noten en Vijgenbroodje helemaal op z’n plaats. Zo’n voedzame Rakker waar je elk moment van de dag van kunt genieten.
Een selectie aan pure ingrediënten vormen samen een Winning Team. Het amandelmeel en de havermout vormen een geweldige basis waarin de kakelverse gedroogde vijgen van De Notenshop uitmuntend tot hun recht komen. De Ceylon kaneel geeft een warm karakter en de gemengde noten een bite!
Ben jij benieuwd naar het recept? Stroop de mouwen maar op!
- Aantal porties: 1 brood
- Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: cakevorm, staafmixer/keukenmachine, mengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout samen met het amandelmeel in een mengkom. Voeg hier de kokosrasp, Ceylon kaneel, vanille en het bakpoeder aan toe.
- Maak de banaan, de eieren en de Medjoul dadels fijn met een staafmixer of keukenmachine.
- Roer het bananenmengsel door het havermoutmengsel. Doe hier de gehakte noten bij.
- Snijd de vijgen in stukjes en voeg ook deze toe.
- Schenk het mengsel in de cakevorm en verdeel dit goed.
- Schuif de kleurrijke Bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 a 50 minuten.
- Laat het broodje afkoelen en geniet ervan met volle teugen!
Opmerkingen (0)