Not so meaty pasta
Een spaghetti bolognese, maar dan net wat anders. Smullen maar!
45 min.
De Italiaanse keuken stelt nooit teleur, zo ook deze pasta niet! Deze pasta is een variatie op de welbekende spaghetti bolognese, maar dan met plantaardig gehakt.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Keukenbenodigdheden: Grote pan, kleine pan, snijplank, tang
Bereidingswijze
- Snijd de paprika en tomaten in stukjes. Schil en hak de ui en wortel in grove stukken.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan. Voeg de ui toe en roerbak voor een aantal minuten. Voeg de geperste knoflook toe en bak voor 30 seconden. Voeg de balsamicoazijn, sojasaus, edelgistvlokken, tomatenblokjes, ketchup, paprika en wortel toe. Mix voor een paar minuten en voeg dan de tijm, tomatenpuree en laurier toe.
- Roer en laat sudderen terwijl je de pasta kookt.
- Bereid in een andere pan het plantaardige gehakt. Verhit een klein beetje olijfolie en voeg het vlees toe. Verwijder na een paar minuten als het mooi lichtbruin is.
- Als alle wortels en paprika al dente zijn, meng dan met wat citroensap en voeg kaneel toe. Daarna kan je de kokosmelk toevoegen. Kook op laag vuur voor 5 minuten.
- Verwijder het laurierblad. Gebruik een tang om de gekookte pasta aan de pan met saus toe te voegen. Meng alles door elkaar met de tang, voeg indien nodig meer pasta water toe om los te maken. Meng het plantaardige vlees er doorheen.
- Serveer de pasta met wat parmezaanse kaas en hennepzaadjes. Geniet!
Opmerkingen (0)