No bake witte chocolade cheesecake met rood fruit
Deze taart heeft de romige smaak van een cheesecake maar dan zonder te bakken!
40 min + één nacht wachttijd
Heerlijk gemaakt met vers rood fruit en heerlijke witte chocolade. Perfect om voor te bereiden en na een nacht in de koelkast je visite mee te verassen.
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 40 min. + 1 nacht in de koelkast
- Keukenbenodigdheden: Handmixer of keukenmachine, springvorm met een diameter van 19 cm, staafmixer
Bereidingswijze
- Smelt de roomboter en meng samen met de koekkruimels.
- Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en smeer de zijkanten in met roomboter.
- Stort de koekjesbodem in de springvorm en druk goed stevig en gelijkmatig aan, zet de springvorm in de koelkast terwijl je verdergaat met de volgende stappen.
- Smelt de chocolade au bain marie en zet apart.
- Laat de gelatine in een bakje water zacht worden (2 bakjes: 1 bakje met 2 blaadjes en 1 bakje met 1 blaadje).
- Klop de slagroom met een handmixer of keukenmachine op tot een stevige structuur, helemaal stijf is niet nodig.
- Voeg dan de vanille en mascarpone toe en mix nog kort door.
- Knijp 2 blaadjes gelatine uit en verwarm dat kort in een pannetje met 2 el water tot dat het gesmolten is.
- Roer de witte chocolade in een klein straaltje door het slagroom-mascarpone mengsel, doordat de chocolade warm is kan het gaan schiften als je alles er in 1 keer doorheen mengt.
- Voeg daarna ook de gelatine toe en roer nog kort door.
- Stort de vulling op de koekjesbodem en verdeel gelijkmatig, zet daarna in de koelkast.
- Snijd bij de verse aardbeien de aardbeien eerst in stukjes en verwarm dit op laag vuur samen met de frambozen in een steelpannetje tot een jam-achtige structuur.
- Als het fruit volledig zacht is geworden pureer je het fruit met een staafmixer tot een fruitpuree.
- Knijp het gelatineblaadje die je nog over hebt nu ook uit en voeg die erbij, roer door totdat het volledig is opgenomen.
- Giet nu de fruitlaag op de vulling en zet de cheesecake nu voor minimaal 10 uur in de koelkast.
- Garneer met vers fruit en geniet.
Opmerkingen (0)