No bake pistache chocolade bites
Heerlijke no bake chocolade pistache bites, zonder al te veel suiker. Maar wel heel lekker. Met een lekkere smeuïge binnenkant.
20 min. + 2 uur rusttijd
Geniet van deze heerlijke chocolade bites met een twist, bewaar de bites zo’n 5 dagen afgesloten in de koelkast! Smakelijk snacken.
- Aantal porties: 16
- Bereidingstijd: 20 min. + 2 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: hakmolentje, bakvorm 15x15cm, mengkommetjes, spatel, bakpapier en steelpan
Bereidingswijze
- Maal de havervlokken tot meel in een hakmolentje. Je kunt ervoor kiezen om het meel minder fijn te laten malen, net wat je zelf het lekkerste vindt!
- Meng vervolgens alle ingrediënten met elkaar voor de bodembasis.
- Maak een prop van het bakpapier, optioneel maak je het een beetje nat, en bekleed je bakvorm met het bakpapier.
- Stort je bodemmengsel in je bakvorm en zet vervolgens in de koelkast.
- Meng nu de ingrediënten voor de pistache laag met elkaar en stort dit vervolgens boven op de bodem. Zet de bakvorm weer in de koelkast.
- Smelt de chocolade met de kokosolie au bain-marie en houd ongeveer 40 gram apart.
- Wanneer de chocolade is gesmolten haal je deze van de warmtebron en voeg je de overige 40 gram chocolade toe, en roer deze door totdat alle chocolade gesmolten is.
- Stort de chocolade boven op de pistache laag en strooi er de chocolade wafel stukjes bovenop.
- Zet de bakvorm weer terug in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
- Voor je de bites gaat aansnijden gaat dit het makkelijkste met een warm mes i.v.m. de harde chocolade!
Opmerkingen (0)