Mini speculoos koekjes
Speculoos koekjes: niet zoals de bekende voorverpakte variant, maar zacht van binnen en krokant van buiten!
Speculoos voor op brood of het bekende koekje voor bij de koffie.. wie houdt er niet van? Sofie koos ervoor om haar eigen speculoos koekjes te maken met een eigen twist. Deze zijn namelijk zacht van binnen en krokant van buiten. Super lekker!
- Bereidingstijd: 15 minuten + 3 uur wachten en 18 minuten oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, keukenfolie, oven, bakplaat en bakpapier.
Bereidingswijze
- Mix de boter met alle suiker gedurende 5 minuten tot een crèmig geheel. Voeg het ei toe en mix tot het volledig is opgenomen. Voeg het vanille extract toe en mix nog even.
- Voeg nu bloem, zout, maïzena en baksoda toe. Mix even tot het een smeuïg geheel vormt.
- Meng de mini speculoosjes onder het deeg, wikkel het in keuken folie en laat het 3 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven op 175 graden (warme lucht).
- Het deeg moet nu hard zijn. Maak balletjes van het deeg (dit gaat makkelijkst met natte handen), leg ze op een bakplaat met bakpapier en duw ze een beetje plat.
- Bak ze gedurende 16 a 18 minuten (afhankelijk van je oven).
Gemaakt door Sofie
Liever basis-koekjes maken en zelf versieren met toppings naar keuze? Bekijk het basisrecept voor koekjes.
Opmerkingen (0)